tidigare utställningar

Linne´ var 2007 års tema

GALLERI HÅFORS TIDIGARE UTSTÄLLNINGAR 

Stenskulptur, halmkonst och fria broderier har alla fyllt lokalen.

Det har varit många och väldigt olika utsällningar på GALLERI HÅFORS om vi ser till så väl karaktär som material.  Både Gerlesborgsskolans och Stenebyskolans elever har ställt ut samt andra år deras proffessorer och lärare. Johanna har firat 20 år trogen sitt material - temperamåleri andra har experimenterat vilt och gjort konst med allt från bilvrak till tuggummi och ett år befolkades hela Håfors av mängder av "rondellhundar".


Från 2004-2010 hade vi vad som vi kallade ett sommargalleri med cafe´och bjöd också in till olika musikevent med både internationella och lokala förmågor. Det var en era som tog slut med buller och bång hösten 2010 då beskedet att två nya kraftledningar skulle dras över gården.


Vi tänkte om! Osäkerheten som dessa projekt då innebar gav oss en möjlighet till omstart.Upplägget skiftades till att vara en experimenterande plats för utforskande av vår samtid och framför allt av företagande och ledarskap i affärsvärlden. Mötet mellan människan, företagande och samhälle har alltid intresserat Johanna . I och med skiftet har ett sommartema varit basen för verksamheten, till exempel WORK/PLAY/REST - balance, Från TIME IS MONEY till TIME IS ART, O-TROLIGA FÖRETAGARE och i år, 2019 genomförde vi EMPATIUPPMANINGEN - 30 KÄNSLOR på 30 DAGAR. Detta har sedan resulterat i böckerna du finner om du klickar på Våra böcker


Vykort var vår marknadsföring 2004-10. FK Inga nya elledningar blev av tack vare ett samlat engagemang från Håfors och andra gårdar i området. 


Utställare vi bjudit in från olika delar av landet som ställt ut med olika tekniker: Ingela Bertsson akvarellmåleri, Henry Johansson metal och sten skulptur, Elsa Agelli ihop med 17 brodöser från Täcklebo Broderiakademi, Clara Claesson, stenskulptur, Anna-Lena Ingemansson halmkonst, Ingvar Westling smide, avgångsklasser från både Gerlesborgssoklan och HDK Steneby samt många fler. 

Event vi arrangerat: Samarbetade med Musik i Väst och hade West of Eden här ett par gånger samt flertalet internationella artister. Dessutom har vi haft operasång, visafton, dansbandskväll med mera.